Brei mee!

De door onze vriendin Ella Eefting gestarte actie om mutsjes te breien voor vroeggeboren baby’tjes is een onverwacht succes gebleken. Het succes was zo groot, dat er inmiddels mag worden afgebouwd. Met uitzondering van de mutsjes die op dit moment nog overal in het land worden gemaakt, maken we voorlopig pas op de plaats. Op dit moment kan in de behoefte worden voorzien, en als wij niet even gas terug nemen komen er transportproblemen.


Dus al diegenen, die nog bezig zijn met breien, vooral doorgaan en afmaken wat je van plan was te doen, alle anderen die de breinaalden nog niet hebben opgepakt, voorlopig geen extra mutsjes meer voor ons project.


Allen die hebben meegedaan en nog meedoen aan deze activiteit, van harte bedankt: jullie resultaten zijn niet alleen van levensbelang voor duizenden vroeggeboren baby’tjes, en ook nog eens prachtig om te zien en te voelen. We hebben gehoord dat de mutsjes die mee worden genomen worden gerecycled voor andere baby’s, dus velen profiteren ervan.


Alle anderen: dank voor de goede intenties, hou deze website in de gaten want het kan zijn dat er over enige tijd weer opnieuw behoefte gaat ontstaan aan mutsjes. Het is immers de bedoeling dat ieder baby’tje het mutsje mee naar huis neemt, en over ongeveer een jaar zal de voorraad waarschijnlijk zo zijn geslonken, dat nieuwe aanwas nodig blijkt.


Voor nu dus nog even een afbouw van de voorraad.


Daarvoor graag jullie begrip.


Ella, Wieger en Ellen